Elbesiktning

Att göra en Elbesiktning för din villa eller lägenhet är en viktig säkerhetsåtgärd som kan skydda dig och ditt hem från farliga situationer. 

Elbesiktning

Att göra en Elbesiktning för din villa eller lägenhet är en viktig säkerhetsåtgärd som kan skydda dig och ditt hem från farliga situationer. 

Säkerställ skicket på din elanläggning

En elbesiktning för din villa eller lägenhet är en viktig säkerhetsåtgärd som kan skydda dig och ditt hem från farliga fel och brister som kan orsaka skada på person och egendom.

Hitta förbättringsmöjligheter

Med en enkel elbesiktning kan vi också upptäcka om din elanläggning behöver uppgraderas eller moderniseras för att möta dina behov.

Effektivisera och spara el

Genom att utföra en elbesiktning får du en genomgång följt med förslag på eventuella förbättringar som kan hjälpa dig att spara energi och pengar, en enkel och billig investering som lönar sig i längden.

Protokoll och dokumentation

Efter en elbesiktning lämnas ett protokoll på utförda mätningar och dokumenterade anmärkningar gällande din elanläggning, perfekt vid försäljning alternativt köpa av fastighet. Alla vill såklart veta vad dom köper!

FAQ

Det beror på storleken av elanläggningen samt om ni bor i hus eller lägenhet, generellt sett kan mer omfattande besiktningar med högre krav på säkerheten resultera i högre priser men vill ni veta erat pris så kan ni enkelt ta reda på det via vår kalkylator.

En elbesiktning är en löpande kontroll som i regel ska utföras var tredje år, detta för att ni som anläggningsinnehavre ska ha full koll på säkerheten för er elanläggning.

Testet är en grundlig besiktning där vi testar el-central, jordfelsbrytare och säkringar, kollar uttag och kablar. Samt gör stickprovskontroller i dosor och strömbrytare. Med detta så tar vi pulsen på elanläggningen och ger därefter besked om dess elsäkerhet.

En elbesiktning utförs av en besiktningsperson eller ett elinstallationsföretag, viktigt är att personerna och företaget har rätt erfarenhet och kunskap.

Det är anläggningsinnehavaren som har det yttersta ansvaret för elanläggningen, av den anledningen bör kontroller och besiktningar utföras löpande för att ni som anläggningsinnehavare kan säkerställa säkerheten.

För att säkerställa elanläggningens säkerhet och skick, men även vid försäljning eller köp av fastighet.

Det som vi gör i samband med en elbesiktning är att vid eventuella fel och brister ta fram kostnadsförslag för att säkerställa en godkänd elanläggning.

Rulla till toppen

Novusel prislista

inkl moms

Timpenning/timpenning rot: 712,5kr/499kr.
Reseersättning: 500kr, upp till två elektriker, är vi tre elektriker så debiteras dubbla resor.  
Materialpåslag: 20% på nettoprislista hos leverantör.
Grundkostnad: 1991kr vid bokning på hemsidan. 
Minimidebitering är 2h med tillkommande resekostnad.
  • Laddboxar

    Laddbox – Laddkabel

    1 650 kr2 613 kr
Föregående bild
Nästa bild

Villa i Stockholm
200kvm

Laddbox
Lampor
Elskåp

År 2022 färdigställdes en nybyggd villa på cirka 200 kvadratmeter med två våningar, carport och poolhus. Arbetet inleddes med noggrann planering för att uppfylla kundens önskemål om en äldre stil kombinerad med smarta funktioner. Renova i vitt valdes för strömbrytare och uttag, och i de stora badrummen gjordes tillval som handdukstorkar, elburen golvvärme och dimbar belysning. För att skapa rätt atmosfär installerades dimbara spottar i taket och spegelbelysning. Belysningen var en viktig del av planeringen för att skapa en naturlig och välutformad helhet. Plejd valdes som fabrikat för att styra belysningen och uppnå de önskade smarta funktionerna.

Zaptec - lastbalansering

Vad är Lastbalansering?

Med lastbalansering kan man undvika överbelastning av elsystemet och säkerställa att laddboxen får högsta möjliga effekt för att ladda bilen snabbt och effektivt utan att någon huvudsäkring går.

Föregående bild
Nästa bild

Villa i Stockholm
240kvm

Laddbox
Lampor
Elskåp

Ett nybyggt suterränghus på cirka 240 kvadratmeter önskade en stilren och modern design för elinstallationen, samtidigt som den skulle vara smart. För att uppfylla detta installerade vi plejd-enheter för att styra belysningen via mobilen och skapa olika scenarion. Elko plus valdes för strömbrytare och uttag i svart. I det största rummet installerades spottar i taket och punktbelysningar för att skapa rymd och framhäva viktiga delar. De två stora badrummen hade handdusktorkar, dimbara spottar i taket och mindre spottar i nischer för trevlig atmosfär. Badrummet på bottenvåningen fick en bastu nära uteplatsen och poolen. Garagebyggnaden innehöll ett teknikrum för bergvärmepump, poolstyrning, vatten och el.
Två elbilsladdare installerades för säker och pålitlig laddning av båda elbilarna.