Laddbox

Vi på Novus Elektriska erbjuder konfiguration och installation av flera olika modeller av laddboxar, klicka på knappen för att ta första steget mot en installation!

Laddbox

Vi på Novus Elektriska erbjuder konfiguration och installation av flera olika modeller av laddboxar, klicka på konfigurera och boka knappen för att ta första steget mot en installation!

Modeller

Zaptec Go

5840kr

Zaptec Go är marknadens minsta och smidigaste laddbox. Alltid uppkopplad med WiFi och 4G LTE-M för att du ska ha tillgång till de senaste funktionerna och uppdateringarna.
*Laddkabel ingår ej.

Defa Power Home

6548kr

Defa Power Home med 22kW, 6 meter fast kabel och display. Tack vare smart styrning undviker man höga pristoppar vid laddning.
*Laddkabel ingår.

Tesla

6548kr

Med teslas laddare kan du låsa upp och stoppa laddningen med hjälp av en knapp direkt på handtaget.
*Laddkabel ingår.

Laddbox

En laddbox är en smart och säker lösning för att ladda din elbil. Den ger dig snabbare laddning, ökad säkerhet, mer bekvämlighet och har förmågan att spara dig pengar på sikt.

Säkra laddboxar

En laddbox är mycket säkrare än att ladda via ett vanligt vägguttag. En laddbox är utformad för att hantera höga strömmar och har flera säkerhetsfunktioner som skyddar både dig och din elbil från farliga situationer som kortslutningar och överhettning.

Smarta funktioner

Många laddboxar har smarta funktioner som gör att du kan ladda din elbil när elpriserna är lägre, vilket kan spara dig pengar på din elräkning. Dessutom kan en laddbox öka värdet på ditt hem om du någonsin bestämmer dig för att sälja det.

Tillval

Lastbalansering

2495kr

Med lastbalansering kan man undvika överbelastning av elsystemet och säkerställa att laddboxen får högsta möjliga effekt för att ladda bilen snabbt och effektivt utan att någon huvudsäkring går.

Kabelupphängning

250kr

Undvik att ha laddkabeln liggandes på marken, se till att ha en kabelupphägning för att säkerställa smidighet och hållbarhet.

Laddkabel typ 2

5 meter = 1350kr

10 meter = 1500kr

Man ska tänka på om man vill ha 11kW eller 22kW, det har och göra med hur mycket effekt som man kan belasta kablarna med. 11kW klarar 16A medans 22kW klarar upp till 32A.

Stolpmontage

3200kr

Man ska tänka på om man vill ha 11kW eller 22kW, det har och göra med hur mycket effekt som man kan belasta kablarna med. 11kW klarar 16A medans 22kW klarar upp till 32A.

FAQ

Laddboxar är utformade för att vara säkra och skydda både bilen och användaren. De har inbyggda skyddsfunktioner som överströmsskydd och jordfelsbrytare för att förhindra skador på elsystemet och minimera risken för elolyckor.
Våra laddboxar erbjuder smarta funktioner som fjärrstyrning och övervakning via en mobilapp. Detta gör det möjligt att övervaka och styra laddningen på distans, ställa in laddningsscheman och få aviseringar om laddningsstatus.
Att ladda en elbil med en laddbox kan vara mer kostnadseffektivt än att använda offentliga laddstationer eller snabbladdare. Många laddboxar kan anslutas till ett befintligt elnät och dra nytta av lägre elpriser under natten eller andra tider med lägre efterfrågan.

Lastbalanseringn är en funktion som fördelar den tillgängliga strömmen ger laddboxen precis så mycket som den har att tillgå.
Genom detta så undviker man för hög belastning som kan leda till att huvudsäkringen löser ut.

Man ska tänka på om man vill ha 11kW eller 22kW, det har och göra med hur mycket effekt som man kan belasta kablarna med.

11kW klarar 16A medans 22kW klarar upp till 32A, men oavsett kabel så är det matningen och installationen av er laddbox som bestämmer den maximala strömmen som ni kan använda och inte detta tillval av kabel.

Du kan som mest få 50 procent och maximalt 50 000 kronor per person och år i skattereduktion för Grön Teknik för installation av laddbox. Avdraget omfattar kostnaden för
en laddbox samt material och arbetskostnaden för installationen.
Mer information finns att läsa på skatteverkets hemsida.

Läs mer på skatteverkets hemsida: https://skatteverket.se/privat/fastigheterochbostad/gronteknik.4.676f4884175c97df4192860.html

Det gör vi som företag åt dig som privatperson.

Ett vanligt uttag ska inte användas för elbilsladdning av den anledningen att det inte klarar av den höga belastningen under längre tid. Resultatet av att använda ett vanligt uttag är att med tiden så blir metallen i uttaget sämre och det leder till sämre kontakt mellan uttag och stickpropp, dålig kontakt leder till värmebildning och risk för brand.

Detta ingår i vår standardinstallation -10m synlig kabeldragning -Håltagning de första 10m -Säkringar till er befintliga elcentral -Installation och driftsättning av laddbox -Provning och egenkontrollarbete Om ni väljer stolpmontage förutsätter vi: -Erforderlig storlek på grop (30cm diameter och 50 cm djup) -Kabel ska förläggas med skyddsrör till gropen med ett djup på minst 45cm.

Rulla till toppen

Novusel prislista

inkl moms

Timpenning/timpenning rot: 712,5kr/499kr.
Reseersättning: 500kr, upp till två elektriker, är vi tre elektriker så debiteras dubbla resor.  
Materialpåslag: 20% på nettoprislista hos leverantör.
Grundkostnad: 1991kr vid bokning på hemsidan. 
Minimidebitering är 2h med tillkommande resekostnad.
  • Laddboxar

    Laddbox – Laddkabel

    1 650 kr2 613 kr
Föregående bild
Nästa bild

Villa i Stockholm
200kvm

Laddbox
Lampor
Elskåp

År 2022 färdigställdes en nybyggd villa på cirka 200 kvadratmeter med två våningar, carport och poolhus. Arbetet inleddes med noggrann planering för att uppfylla kundens önskemål om en äldre stil kombinerad med smarta funktioner. Renova i vitt valdes för strömbrytare och uttag, och i de stora badrummen gjordes tillval som handdukstorkar, elburen golvvärme och dimbar belysning. För att skapa rätt atmosfär installerades dimbara spottar i taket och spegelbelysning. Belysningen var en viktig del av planeringen för att skapa en naturlig och välutformad helhet. Plejd valdes som fabrikat för att styra belysningen och uppnå de önskade smarta funktionerna.

Zaptec - lastbalansering

Vad är Lastbalansering?

Med lastbalansering kan man undvika överbelastning av elsystemet och säkerställa att laddboxen får högsta möjliga effekt för att ladda bilen snabbt och effektivt utan att någon huvudsäkring går.

Föregående bild
Nästa bild

Villa i Stockholm
240kvm

Laddbox
Lampor
Elskåp

Ett nybyggt suterränghus på cirka 240 kvadratmeter önskade en stilren och modern design för elinstallationen, samtidigt som den skulle vara smart. För att uppfylla detta installerade vi plejd-enheter för att styra belysningen via mobilen och skapa olika scenarion. Elko plus valdes för strömbrytare och uttag i svart. I det största rummet installerades spottar i taket och punktbelysningar för att skapa rymd och framhäva viktiga delar. De två stora badrummen hade handdusktorkar, dimbara spottar i taket och mindre spottar i nischer för trevlig atmosfär. Badrummet på bottenvåningen fick en bastu nära uteplatsen och poolen. Garagebyggnaden innehöll ett teknikrum för bergvärmepump, poolstyrning, vatten och el.
Två elbilsladdare installerades för säker och pålitlig laddning av båda elbilarna.