Elcentral

Vill du öka säkerheten, användarvänligheten och framtidssäkra din elanläggning? Då kan en ny elcentral vara det första steget.
Genom vår hemsida så får du pris och kan boka installationsdag direkt på webben, klicka på knappen för att starta nu!

Elcentral

Vill du öka säkerheten, användarvänligheten och framtidssäkra din elanläggning? Då kan en ny elcentral vara det första steget.
Genom vår enkla konfigurator så får du pris och kan boka installationsdag direkt på webben, klicka på knappen för att starta nu!

Säkerhet

En äldre elcentral kan sakna viktiga säkerhetsfunktioner som jordfelsbrytare vilket ökar risken för olyckor och skador, en enkel och billig livförsäkring för både familjen och fastigheten.

Framtidssäkrat

En ny elcentral gör det enklare att anpassa och utöka det elektriska systemet för fastigheten i framtiden, vid eventuella tillkommande spabad, laddboxar eller kanske en carport!

Användarvänligt

En modern elcentral är mer användarvänlig och lättare att hantera. Den är utrustad med tydliga instruktioner som underlättar för dig som anläggningsinnehavare att underhålla och säkerställa korrekta säkerhetsfunktioner.

Investera i din elanläggning

Säkerheten och användarvänligheten kommer alltid först men genom att byta elcentral höjer du standarden på elanläggningen avsevärt. En attraktiv investering som är värt att överväga.

Tillval

Överspänningsskydd

1600kr

Installation av överspänningsskydd ger skydd och förhindrar överspänningar, minskad brandrisk och ökad säkerhet för fastigheten. Det är en kostnadseffektiv investering som förebygger dyra reparationer och förlust av elektronisk utrustning.

Elmätare

1600kr

Installation av elmätare ger ökad medvetenhet om elförbrukning, individuell mätning och fakturering vid uthyrning, effektivare energihantering samt bättre kontroll och säkerhet för att spara pengar och fördela elkostnader rättvist i fastigheten.

elmätare novusel

Dörr

966kr

En dörr är trevligt för att stänga om elcentralen, även bra placering för gruppschema på insidan av dörren.

Utökad Elcentral

2000kr

En utökad elcentral är smart om man tror sig bygga ut elanläggningen i framtiden, genom att förbereda detta i förväg med en större elcentral ger en billigare och bättre installation i framtiden.

FAQ

Kostnaden för ett byte av elcentral varierar beroende på storlek på elanläggningen, vill ni veta exakt vad er elcentral skulle kosta att byta ut så kan ni få reda på det via våran kalkylator.

Du ska alltid anlita en behörig fackman för att installera och byta ut er elcentral, dessa installationer är komplicerade och kan vara väldigt farliga om det görs på fel sätt.

En installation eller byte av elcentral ska alltid göras av behörig elektriker, med rätt erfarenhet och kunskap. En felaktig installation kan leda till att dina hushållsmaskiner inte fungerar som de ska, detta kan sedan leda till brand och stora skador på person och egendom.

Det ska kunna hålla sig närmare 20-30 år, men som med allt annat så börjar man märke fel och brister så bör man anlita en elektriker för att se om den är i behov av att bytas.

Säkringen är ett skydd för anläggningen, och en jordfelsbrytare är ett personskydd. Säkringen känner inte om en mindre ström går igenom någons kropp, medan en jordfelsbrytare känner av detta och bryter strömmen innan någon kan komma till skada.

I en nyinstallerad elcentral ska det alltid finnas en jordfelsbrytare för att säkerställa skydd mot person och egendom. I äldre elcentraler är det inget krav på jordfelsbrytare då den installerades innan reglerna ändras till att ha jordfelsbrytare som krav.

Den försäkrar dig om att vid eventuella fel så kommer jordfelsbrytaren att bryta strömmen innan någon kan komma att skadas. Den fungerar så att den känner av den strömmen som går ut i anläggningen och känner sedan av vilken ström som kommer tillbaka i anläggningen, om denna ström har en större differans än 30mA så bryter den strömmen. Det är över 30mA som strömmen kan vara farlig för person, husdjur och egendom.

Rulla till toppen

Novusel prislista

inkl moms

Timpenning/timpenning rot: 712,5kr/499kr.
Reseersättning: 500kr, upp till två elektriker, är vi tre elektriker så debiteras dubbla resor.  
Materialpåslag: 20% på nettoprislista hos leverantör.
Grundkostnad: 1991kr vid bokning på hemsidan. 
Minimidebitering är 2h med tillkommande resekostnad.
  • Laddboxar

    Laddbox – Laddkabel

    1 650 kr2 613 kr
Föregående bild
Nästa bild

Villa i Stockholm
200kvm

Laddbox
Lampor
Elskåp

År 2022 färdigställdes en nybyggd villa på cirka 200 kvadratmeter med två våningar, carport och poolhus. Arbetet inleddes med noggrann planering för att uppfylla kundens önskemål om en äldre stil kombinerad med smarta funktioner. Renova i vitt valdes för strömbrytare och uttag, och i de stora badrummen gjordes tillval som handdukstorkar, elburen golvvärme och dimbar belysning. För att skapa rätt atmosfär installerades dimbara spottar i taket och spegelbelysning. Belysningen var en viktig del av planeringen för att skapa en naturlig och välutformad helhet. Plejd valdes som fabrikat för att styra belysningen och uppnå de önskade smarta funktionerna.

Zaptec - lastbalansering

Vad är Lastbalansering?

Med lastbalansering kan man undvika överbelastning av elsystemet och säkerställa att laddboxen får högsta möjliga effekt för att ladda bilen snabbt och effektivt utan att någon huvudsäkring går.

Föregående bild
Nästa bild

Villa i Stockholm
240kvm

Laddbox
Lampor
Elskåp

Ett nybyggt suterränghus på cirka 240 kvadratmeter önskade en stilren och modern design för elinstallationen, samtidigt som den skulle vara smart. För att uppfylla detta installerade vi plejd-enheter för att styra belysningen via mobilen och skapa olika scenarion. Elko plus valdes för strömbrytare och uttag i svart. I det största rummet installerades spottar i taket och punktbelysningar för att skapa rymd och framhäva viktiga delar. De två stora badrummen hade handdusktorkar, dimbara spottar i taket och mindre spottar i nischer för trevlig atmosfär. Badrummet på bottenvåningen fick en bastu nära uteplatsen och poolen. Garagebyggnaden innehöll ett teknikrum för bergvärmepump, poolstyrning, vatten och el.
Två elbilsladdare installerades för säker och pålitlig laddning av båda elbilarna.